Γιώργος Τσανάκας

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον…

Ήταν της μοίρας του γραφτό να επιστρέψει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί όπου το 2020 γύρισε ως αντίπαλος με τη φανέλα της Γουλβς και έβαλε τα κλάματα στα αποδυτήρια, αντιμετωπίζοντας τον… Ολυμπιακό του!

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι… Και το πεπρωμένο του Ντάνιελ Ποντένσε έλεγε αναμφίβολα πως ο δρόμος προς τον Πειραιά θα ήταν πάντα ανοιχτός για εκείνον. Ακόμη και όταν έφευγε για το Γουλβερχάμπτον, με τους «λύκους» να βγάζουν από τα ταμεία τους και να… σκάνε ένα 20άρικο, ο ίδιος είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του πως «σαν το σπίτι, δεν έχει». Ακόμη και όταν οι εμφανίσεις του στην Premier League ήταν εντυπωσιακές και το όνομά του έπαιζε για «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Πορτογάλος φρόντιζε να δείχνει συχνά-πυκνά μέσα από τα social media το δέσιμο που είχε χτίσει με το… λιμάνι.

Ήταν της μοίρας του γραφτό θα έλεγε κανείς να επιστρέψει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πάλι. Εκεί όπου το 2020 γύρισε ως αντίπαλος με τη φανέλα της Γουλβς για τους «16» του Europa League σε ένα άδειο, δυστυχώς, για τον ίδιο γήπεδο αφού μόλις είχε έρθει στη ζωή μας ο Covid-19. O «μάγος τσέπης», αυτός ο απίθανος αρτίστας, δεν είχε την ευκαιρία για να γνωρίσει την αποθέωση του κόσμου του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, ο Ποντένσε λύγισε και μόνο που είδε το φαληρικό γήπεδο, με τα δακρυσμένα μάτια του κατά τη διάρκεια της εισόδου του στα αποδυτήρια και εν συνεχεία στο χορτάρι να τα μαρτυράνε όλα. Όλα αυτά τα συναισθήματα που ένιωσε, έζησε και… έβγαλε -με δάκρυα από τα μάτια- από μέσα του.



Ναι, στη Σπόρτινγκ ανδρώθηκε και βγήκε στον «αφρό», αλλά εκεί του συμπεριφέρθηκαν με άσχημο τρόπο και τον… έδιωξαν. Σίγουρα και για τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας τρέφει μεγάλη αγάπη, κάτι που είναι αδιαμφισβήτητο. Ο Ολυμπιακός, όμως, εν τέλει του άνοιξε την πόρτα για το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και αυτό μετράει στη συνείδηση του παίκτη.

Η έλευση του Ντάνιελ Ποντένσε ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια εξαιρετική και πάνω απ’ όλα στοχευμένη μεταγραφική περίοδο για τον Ολυμπιακό. Ένα «παράθυρο» με απόλυτη λογική, κινήσεις ουσίας και ποιότητας. Με Κορδόν-Μαρτίνεθ να σχεδιάζουν με ορθολογισμό τον νέο Ολυμπιακό, έχοντας την απόλυτη στήριξη του αφεντικού της ομάδας. Και τα τελευταία 24ωρα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση όχι απλά να ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ, αλλά και να την εκτοξεύσουν. Πρώτα με τον Σολμπάκεν, βάζοντας στο ρόστερ τους ένα εξτρέμ με χαρακτηριστικά… φορ, αφού πατά περιοχή συχνά-πυκνά και είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την αντίπαλη εστία.

Λίγο μετά, ήρθε και ο Στέβαν Γιόβετιτς. Ένα παιδί με αδιαμφισβήτητη ποιότητα και τρομερά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και μπόλικη ατυχία λόγω των αρκετών τραυματισμών του. Η απόκτηση του Μαυροβούνιου επιθετικού έφερε μια άνευ λόγου και αιτίας γκρίνια στα social media. Με τον κόσμο των Πειραιωτών να αμφισβητεί όσους υπήρχαν στον Ολυμπιακό και δούλευαν αυτό το καλοκαίρι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε μια μεταγραφική περίοδο κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι» αναβάθμισαν το ρόστερ τους με παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά και ποδοσφαιριστές με μπόλικο μέλλον μπροστά τους για να δημιουργήσουν ένα σύνολο με ταχύτητα και ένταση που θα πιάνει τον αντίπαλο από τον... λαιμό.

Και ξάφνου, έρχεται ο Ποντένσε! Ένας παίκτης που έμοιαζε κοντά στη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν ψηνόταν από τα 27 του να «τελειώσει» την καριέρα του. Πώς το είχε πει ο Ινφαντίνο; «Οι παίκτες που δεν έχουν φιλοδοξίες, πάνε στη Σ. Αραβία»… Προφανώς και ο Πορτογάλος μάγος στα 27 του δεν είναι τέτοιος τύπος.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον… σπαραγμό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ποντένσε ετοιμάζεται να δακρύσει και πάλι. Αυτή τη φορά, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι, εκεί όπου θα κάνει ξανά αυτό που ξέρει καλύτερα: Να ξεσηκώνει τα πλήθη και να ταλαιπωρεί τις άμυνες, δημιουργώντας εφιάλτες στους αντιπάλους αμυντικούς...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x